Ένοχος κρίθηκε ο R. Kelly στις κατηγορίες οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας και εμπορίας ανθρώπων

0

Ο R. Kelly αναμένει τώρα την ανακοίνωση της ποινής του.

Ο έκπτωτος τραγουδιστής της R&B Robert Sylvester Kelly, γνωστός ως R. Kelly, κρίθηκε ένοχος και για τις εννέα ομοσπονδιακές κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, μεταξύ των οποίων κατηγορίες για οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων.

Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε από ένα μέλος των ενόρκων, που αποτελούνταν από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, μετά από διήμερη σύσκεψη.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε μετά από πέντε εβδομάδες επιχειρημάτων, αποδείξεων και πάνω από 40 καταθέσεις μαρτύρων μόνο από την πολιτική αγωγή. Κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας Nadia Shihata αναφέρθηκε στην παρουσίαση του R. Kelly από την υπεράσπιση ως αφελούς παρευρισκόμενου, δηλώνοντας ότι: «Ο κατηγορούμενος δεν είναι το θύμα εδώ. Δεν είναι άτυχος, είναι ένοχος».

Κατά τη διάρκεια της δίκης που διήρκεσε πέντε εβδομάδες, η εισαγγελία είχε το βάρος των αποδείξεων με στόχο να πείσει τους ενόρκους ότι ο Kelly χρησιμοποιούσε εν γνώσει του τη μουσική του «επιχείρηση» ως «όχημα για το έγκλημα», που είχε ως κύριο αντικείμενο την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Το συγκεκριμένο στοιχείο ήταν ζωτικής σημασίας για να αποδειχθεί η κατηγορία της οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, που ήταν η βάση της υπόθεσης.

Η υπεράσπιση, από την άλλη πλευρά, έκανε ό, τι μπορούσε για να πλήξει τις καταθέσεις των μαρτύρων, τους οποίους περιέγραψε ως «δυσαρεστημένους φανατικούς θαυμαστές», να τονίσει την κανονικότητα του τρόπου ζωής του R. Kelly σε σύγκριση με άλλους «σούπερ σταρ» και να επικαλεστεί τον φημολογούμενο αναλφαβητισμό του Kelly ως απόδειξη της ανικανότητάς του να διευθύνει με επιτυχία μια εγκληματική οργάνωση.

R Kelly - Aaliyah

Η κατηγορία περί οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας αφορούσε 12 επιμέρους εγκληματικές πράξεις. Ο τραγουδιστής κρίθηκε επίσης ένοχος για οκτώ παραβιάσεις του νόμου «Mann Act», που αφορούσαν τη μεταφορά ενός θύματος πέραν των συνόρων της πολιτείας για εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, με σκοπό την εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα.

Ο R. Kelly αναμένει τώρα την ανακοίνωση της ποινής του, την οποία θα καθορίσει η δικαστής Ann M. Donnelly. Ο τραγουδιστής κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από 10 χρόνια έως ισόβια.

Στον R. Kelly απαγγέλθηκαν για πρώτη φορά κατηγορίες τον Ιούλιο του 2019 και πέρυσι δήλωσε αθώος στις κατηγορίες. Bρίσκεται υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του έξω από το σπίτι του στο Σικάγο στις 11 Ιουλίου 2019.

Στη συνέχεια θα δικαστεί για δύο άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του: Στην πολιτεία του Ιλινόις με κατηγορίες περί παιδικής πορνογραφίας και παρακώλυση της δικαιοσύνης και στη Μινεσότα με την κατηγορία της παιδικής πορνείας.

Ο R. Kelly έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες εναντίον του (αν και στη Μινεσότα, η νομική του ομάδα δεν εμφανίστηκε) και υποστηρίζει σταθερά την αθωότητά του για οποιαδήποτε υποτιθέμενη σεξουαλική παραβατική συμπεριφορά στο πέρασμα των δεκαετιών. Το 2008 αθωώθηκε σχετικά με τις κατηγορίες για παιδική πορνογραφία.

Share.