Βασίλης Καζούλης, Στάθης Δρογώσης και Μιρέλα Πάχου στο «Μουσικό Κουτί»

0

Τρεις γενιές τραγουδοποιών ενώνουν τις φωνές τους σε αγαπημένα τραγούδια και πρωτότυπες διασκευές στο «Μουσικό Κουτί».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1 το πρώτο «Μουσικό Κουτί» της νέας χρονιάς και μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια με τον Βασίλη Καζούλη, τον Στάθη Δρογώση και τη Μιρέλα Πάχου.

«Κάτι να γυαλίζει θέλεις πάντα κι ας θυμίζει ό, τι πιο θαμπό μαζί και σκοτεινό…» τραγουδά ο Βασίλης Καζούλης, «ο ρομαντικός τροβαδούρος μιας άλλης εποχής», όπως τον αποκαλεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου και θυμάται την πρώτη φορά που τραγούδησε μπροστά σε κόσμο.

«Ήταν σε ένα πανηγύρι στο Ασκληπιείο της Ρόδου που είπα τη “Μισιρλού” και τότε ο πατέρας του παπά του χωριού, μού είπε “Βασιλάκη παιδί μου να ξέρεις ότι μια μέρα εσύ θα φτάσεις ψηλά”, είπε ο Βασίλης Καζούλης.

Επίσης περιγράφει στο «Μουσικό Κουτί» τη συναυλία που τον έκανε να κλάψει: «Ήταν το 2003 η συναυλία του Paul McCartney, έκλαιγα που έβλεπα τον θείο μου τον Paul. Ήταν δάκρυα χαράς και όχι στεναχώριας… Έπαιζε τρεις ώρες ασταμάτητα μέσα στη βροχή και δεν έφυγε κανένας» και απαντά στην ερώτηση ποια ήταν η Φανή: «Το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν τη λέγανε Φανή… Φυσικά και γράφτηκε για κάποιο κορίτσι που είχα στο μυαλό μου!»

«Η γιαγιά μου η Ευσταθία, από την οποία πήρα το όνομά της, είναι η ηρωίδα μου» αποκαλύπτει στο «Μουσικό Κουτί» ο Στάθης Δρογώσης.

«Είναι μία γυναίκα που είχε μονογονεϊκή οικογένεια το 1950. Έγραφε ποιήματα και κάθε φορά στις οικογενειακές γιορτές παίζαμε ντουέτο, εγώ έκανα τον Αττίκ και η γιαγιά μου τραγούδαγε. Και μάλιστα άφηνε έναν υπαινιγμό ότι είχε ζήσει όλα όσα τραγουδούσαμε. Είχε τρομερή φαντασία! Αυτή χρηματοδότησε και τις σπουδές μου στο ωδείο», περιγράφει.

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός θυμάται για το πώς ξαναμπήκε στο τρένο της μουσικής όταν διαλύθηκαν τα «Φώτα Που Σβήνουν».

«Το “Βιαστικό Πουλί Της Νότου” πάντα θα το αγαπάω. Όταν είχε διαλυθεί το συγκρότημά μου και υπήρχε κατάθλιψη και απομόνωση είχα πιάσει δουλειά σαν κούριερ. Τότε με παίρνει τηλέφωνο ο παραγωγός μου ο Μανώλης Φάμελλος και μου λέει ότι ο Κότσιρας δέχτηκε να κάνετε ντουέτο. Τρέχω στο αφεντικό και του λέω “φεύγω”. Ξέχασα και την ταυτότητά μου από τη βιασύνη μου», λέει.

Η ταλαντούχα τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου μιλάει στο στο «Μουσικό Κουτί» για το τραγούδι «Μιρέλα» που την έκανε γνωστή, για τα πρώτα της βήματα στη μουσική δίπλα στον Βασίλη Καζούλη αλλά και για το πώς συνδύασε τραγούδι και διάβασμα για το διδακτορικό της Νομικής.

Στο ανατρεπτικό Juke Box παντρεύονται αγαπημένα ξένα και ελληνικά κομμάτια σε διασκευές «Μουσικού Κουτιού».

«California Dreamin», «Φεύγει Η Ζωή», «Μες Του Αιγαίου», «Αεροπλάνα», «Θα Ξανάρθεις», «Ρίτα Ριτάκι» , «Stand By Me» , «Σβήσε Τη Φλόγα» , «Θα Ζήσω Ελεύθερο Πουλί» , «With A Little Help From My Friends»… και η μουσική δεν σταματά ποτέ.

Share.