Βραβεία Grammy 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες της διοργάνωσης

0

Δείτε τις βασικές ημερομηνίες στο φετινό ημερολόγιο των Βραβείων Grammy.

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy 2022 θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας Ηχογράφησης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η τελετή απονομής των επόμενων Βραβείων Grammy θα επιστρέψει στο «Staples Center» του Λος Άντζελες για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου και αναβλήθηκε για τις 14 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, φιλοξενήθηκε στο παρακείμενο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες και γύρω από αυτό, αλλά όχι στο ευρύχωρο «Staples Center».

Η τελετή απονομής των 64ων Ετήσιων Βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 και θα προβληθεί ζωντανά στις ΗΠΑ από το CBS, ενώ θα είναι διαθέσιμη επίσης για live και on demand μετάδοση στο Paramount+.

Αυτή θα είναι μόλις η τρίτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που τα μουσικά βραβεία δεν θα διεξαχθούν την ημέρα της Κυριακής. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε Δευτέρα το 2016 και Τετάρτη το 2006. Η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy μεταφέρθηκε για πρώτη φορά την Κυριακή, που θεωρείται ευρέως ως προτιμώμενη ημέρα διεξαγωγής τηλεοπτικών εκδηλώσεων απονομής βραβείων, το 2003.

Τα χρόνια πριν τη μετακίνηση, τα Βραβεία Grammy διεξάγονταν την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Δικαίωμα συμμετοχής στα Βραβεία Grammy 2020 έχουν όσα τραγούδια και albums κυκλοφόρησαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, μία περίοδος που καλύπτει τις κυκλοφορίες 13 μηνών, αντί του σύνηθες των 12 μηνών.

Οι βασικές ημερομηνίες στο ημερολόγιο των Βραβείων Grammy 2022

22 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου:
Πρώτος γύρος ψηφοφορίας

23 Νοεμβρίου:
Ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων

6 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου 2022:
Τελικός γύρος ψηφοφορίας

29 Ιανουαρίου 2022:
Γκαλά και δείπνο της MusiCares προς τιμήν της Joni Mitchell

31 Ιανουαρίου 2022:
64α ετήσια Βραβεία Grammy

Άλλες σημαντικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Grammy θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η Ακαδημία Ηχογράφησης τονίζει: «Η υγεία όλου του προσωπικού, των καλεσμένων και των καλλιτεχνών είναι η βασική μας προτεραιότητα. Καθώς οι κανονισμοί για τον COVID-19 και οι οδηγίες ασφαλείας συνεχίζουν να επιβλέπονται και να καθορίζονται από τους αξιωματούχους υγείας, οι ημερομηνίες και οι εκδηλώσεις με την παρουσία κοινού ενδέχεται να υποστούν αλλαγές».

Share.