Ελένη Φουρέιρα: Το παρασκήνιο της συμμετοχής της στην Eurovision – Η φωτογραφία που έφερε αντιδράσεις και το «άκυρο» της ΕΡΤ

0

Τι αποκαλύπτει o CEO της Panik για την εκρηκτική performer.

Για το παρασκήνιο της συμμετοχής της Ελένης Φουρέιρα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που μάγεψε όλη την Ευρώπη με το «Fuego» το 2018 ως εκπρόσωπος της Κύπρου, μιλά ο Γιώργος Αρσενάκος.

Ο CEO της Panik Records αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, το συμβάν που έριξε ψυχολογικά την Ελένη Φουρέιρα λίγο πριν ανέβει στο stage, αλλά και την άρνηση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει η εκρηκτική performer την Ελλάδα στο διαγωνισμό.

«Όταν πήγαμε στον διαγωνισμό της Eurovision με την Ελένη, στις πρόβες ο εκπρόσωπος της Αλβανίας τής είχε προτείνει να βγάλουν μαζί μια φωτογραφία σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αετό – σύμβολο της αλβανικής σημαίας. Η Ελένη πολύ αυθόρμητα δέχτηκε και έτσι έβγαλαν τη φωτογραφία και την ανάρτησαν στα social media. Μια μέρα μετά ξέσπασε ένα τεράστιο θέμα στην Ελλάδα», περιγράφει.

«Μαζί με τη χαρά ότι μετά τις πρώτες πρόβες είχε μια τεράστια άνοδο, από τη θέση 20 στο Top 5 των στοιχηματικών, ήρθε και ο απόηχος αυτού του post, που την καταρράκωσε. Λέγονταν τρελά πράγματα, πως είναι εθνικίστρια, πως κάνει τη σημαία της μεγάλης Αλβανίας, πως θέλει να… πάρει την Άρτα! Και το χειρότερο ήταν πως πολλά από αυτά λέγονταν από ανθρώπους με τους οποίους είχε συνεργαστεί και γνώριζε», συνεχίζει ο Γιώργος Αρσενάκος.

«Όλοι καταλαβαίνουμε πως δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει την Ελλάδα, που είναι η χώρα όπου μεγάλωσε και ζει. Όλη αυτή η επίθεση ήταν πολύ υποκριτική και την έκανε ράκος. Ήμασταν, όμως, όλη η ομάδα της εκεί και της είπαμε ότι στη Λισαβόνα (σ.σ. όπου γινόταν ο διαγωνισμός) έχει έρθει για ένα στόχο και πρέπει να συγκεντρωθεί αναπόσπαστη στο stage performance της, με το οποίο πάντα έκλεινε τα στόματα όσων τη σχολίαζαν», σχολιάζει.

«Στη δεύτερη πρόβα πήγε ακόμα πιο πεισμωμένη και ανέβηκε ακόμα πιο πολύ στα στοιχήματα. μέχρι που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης», εξιστορεί, στο περιοδικό «OK!» και τη Σόνια Καζόνι.

Γιώργος Αρσενάκος - Ελένη Φουρέιρα - Panik Records
Ο Γιώργος Αρσενάκος και η Ελένη Φουρέιρα.

Το «άκυρο» από την ΕΡΤ

Παράλληλα, ο Γιώργος Αρσενάκος αναφέρει πως η ΕΡΤ είχε απορρίψει την πρόταση να εκπροσωπήσει η Ελένη Φουρέιρα την Ελλάδα στην Eurovision.

«Για τρία χρόνια πριν από το 2018 προτείναμε στην ΕΡΤ να συμμετάσχει η Ελένη με την Ελλάδα και ήμασταν διατεθειμένοι να συνεργαστούμε σε όλες τις πιθανές εκδοχές: με συμμετοχή σε διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση, όπως εκείνοι θα ήθελαν», τονίζει.

«Και κάθε φορά παίρναμε άκυρο. Δεν την περνούσαν ούτε στο διαγωνιστικό μέρος. Γιατί; Παρόλο που δεν μου το είπαν ποτέ ξεκάθαρα και ανοιχτά, νομίζω ότι έπαιξε ρόλο όλη αυτή η παραφιλολογία με το θέμα της καταγωγής της», προσθέτει.

Share.