Η Σοφία Μπεκατώρου απαντά: “Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα”

0

Η Σοφία Μπεκατώρου απαντά: “Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα”

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας «έσπασε» τη σιωπή χρόνων και αποκάλυψε πως στο παρελθόν έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από αθλητικό παράγοντα της ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας.

Η ανακοίνωση της ΕΙΟ

Η ΕΙΟ υποστηρίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι δεν έχει λάβει επίσημη ή ανεπίσημη καταγγελία από την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη, την οποία παροτρύνει να κάνει συγκεκριμένη την καταγγελία της προκειμένου «να πράξει τα δέοντα, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου. Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Η νέα δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου

Η Σοφία Μπεκατώρου ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το ύφος της ανακοίνωσης και σε δηλώσεις της στο Open Sport τόνισε: «Απλά ήθελα να πω ότι με τον τρόπο που απάντησε η Ομοσπονδία, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει με τέτοιο τρόπο μετά από τόσο σοβαρή καταγγελία. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη του κόσμου. Εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο να βγει να το δηλώσει και εγώ θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο».

Δείτε παραπάνω το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

Share.