Η «Ψυχή» του Σπύρου Γραμμένου τραγουδά για τον Ζακ Κωστόπουλο

0

Ένα τραγούδι αφιερωμένο «σε κάθε ψυχή που αιμορραγεί».

Ο Σπύρος Γραμμένος παρουσιάζει το τραγούδι «Ψυχή» από το άλμπουμ του «Δισκός Σας»

Ένα πολύ ιδιαίτερο τραγούδι, σε δικούς του στίχους και μουσική, που ήδη έχει ξεχωρίσει στις ζωντανές εμφανίσεις επειδή δεν μας αφήνει να ξεχνάμε.

Δεν μας αφήνει να ξεχνάμε όσα έγιναν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 επί της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια όταν ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής της LBGTQ κοινότητας και αρθρογράφος, βρήκε το θάνατο ενώπιον δεκάδων περαστικών.

«Ένα πρωί, τον Νοέμβριο του 2017, ξύπνησα στις επτά το πρωί με τους στίχους αυτού του τραγουδιού στο μυαλό μου. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 δολοφονείται ο Ζακ Κωστόπουλος και την επόμενη μέρα, τυχαία, είναι η πρώτη φορά που παίζω ζωντανά αυτό το τραγούδι», εξηγεί ο Σπύρος Γραμμένος.

«Τελειώνοντάς το, όσοι ήμασταν πάνω και κάτω απ’ την σκηνή, αισθανθήκαμε πως τραγούδι και γεγονός συνδέθηκαν. “Η Ψυχή” είναι αφιερωμένη σε κάθε ψυχή που αιμορραγεί», τονίζει.

Την παραγωγή, την ενορχήστρωση και τη μίξη του τραγουδιού υπογράφει ο Cayetano. Κλαρινέτο έπαιξε ο Χρήστος Καλκάνης, ενώ το master έγινε από τον Κώστα Παρίσση.

«Τα βράδια ντύνεται η ψυχή μου κορίτσι, στολίζεται / Βγαίνει στους δρόμους, τραγουδάει, χορεύει, ψωνίζεται / Περνάει μια βόλτα από το κέντρο και πάει στα προάστια / Φοράει τα ρούχα της μαμάς κι ας της είναι τεράστια…».

Ακούστε το νέο άλμπουμ «Δισκός Σας» του Σπύρου Γραμμένου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το τραγούδι «Ψυχή», εδώ.

Share.