Η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε online streaming

0

Μια σύγχρονη «Όμορφη Πόλη» του 2020.

Η παράσταση «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, θα προβληθεί διαδικτυακά σε streaming μόνο για δύο ημέρες, στις 9 και 10 Ιανουαρίου, μέσω της πλατφόρμας του viva.gr, ώστε να την απολαύσει όλος ο κόσμος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή της χρονιάς υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς με τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το θέατρο δίνει και πάλι το παρόν, με τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως η εποχή απαιτεί. Το θέατρο είναι η τροφή του πνεύματος και της ψυχής, η επικοινωνία, η μαγεία, είναι ένα αέναο ταξίδι του νου.

Ας γίνουμε όλοι συνταξιδιώτες στις 9 και 10 Ιανουαρίου, με προορισμό το Ηρώδειο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που πλημμυρίζει από τους στίχους, τις μουσικές, την ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τη μοναδική θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή «Όμορφη Πόλη» που σκηνοθέτησε αριστοτεχνικά ο Γιώργος Βάλαρης.

Με την ελπίδα να ανταμώσουμε και πάλι στο θέατρο όταν επιτραπεί ξανά η φυσική του λειτουργία.

Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δημήτρης Μπάσης - Όμορφη Πόλη - Ηρώδειο
(c) photolifez.com

Με άξονα – μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη Πόλη» του 2020, μια μοναδική θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Μέσα από τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας – ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη – και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, («Όμορφη Πόλη», «Φεγγάρι Μάγια Μου ’Κανες», «Της Δικαιοσύνης», «Ένα Το Χελιδόνι», «Στρώσε Το Στρώμα Σου», «Βρέχει Στη Φτωχογειτονιά», κ.ά.), παρουσιάζεται ένα μοντέρνο εικαστικό – οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία και τη χρήση του video art.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου και Σαλίνα Γαβαλά.

Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Καζάκος Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Ακης Σιδέρης και η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Χορεύουν (αλφαβητικά) οι Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου.

Συμμετέχει η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Διεύθυνση: Μαργαρίτα – Ασπασία Θεοδωράκη
Πιάνο: Δημήτρης Ανδρεάδης
Μπουζούκι- μαέστρος: Θανάσης Βασιλάς
Μπουζούκι: Γιάννης Ματσούκας
Όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς: Ξενοφών Συμβουλίδης
Κιθάρα: Παντελής Ντζιάλας
Βιόλα: Αρτέμης Σαμαράς
Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας
Μπάσο: Θεόδωρος Κουέλης
Ντραμς: Νίκος Σκομόπουλος
Κρουστά: Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης
Συμμετέχει στο σόλο βιολί η μικρή Παναγιώτα Χριστίνα Ζαρείφη

Παραγωγή: Broadway Show Productions
(Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Γιώργος Βάλαρης)

Φωτογραφίες: photolifez.com

Share.