Η Britney Spears μίλησε στο δικαστήριο για την επιτροπεία της: «Δεν είμαι σκλάβος κανενός»

0

Όσα είπε η Britney Spears ενώπιον του δικαστηρίου.

Η Britney Spears κατέστησε σαφές στο δικαστήριο την Τετάρτη 23 Ιουνίου ότι θέλει να δώσει τέλος στο καθεστώς επιτροπείας στο οποίο βρίσκεται εδώ και 13 χρόνια, μιλώντας με πάθος για την υπόθεση στη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Brenda Penny.

«Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβος κανενός», δήλωσε η Spears.

Η 39χρονη pop star μίλησε στο δικαστήριο για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η επιτροπεία της το 2008 και κατήγγειλε την οικογένειά της και τους μάνατζέρ της ότι την εκμεταλλεύονται για χρόνια και ότι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για δικό τους οικονομικό όφελος.

Η Britney Spears είπε ότι οι μάνατζέρ της την υπερφόρτωναν με δουλειά για χρόνια και ότι «θα έπρεπε να είναι στη φυλακή» για τον τρόπο που την αντιμετώπισαν. Η Spears έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει την εμπειρία της με την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων.

Η Spears, η οποία είπε ότι έφερε τέσσερις σελίδες γραπτών σημειώσεων για την ακρόαση, άσκησε την πιο σκληρή κριτική στον πατέρα της, Jamie Spears, ο οποίος είχε την εξουσία στις επιλογές της ζωής της από το 2008 έως το 2019. Τώρα επιβλέπει τις οικονομικές υποθέσεις της μαζί με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Bessemer Trust. Η Britney χαρακτήρισε τον Jamie ως «αδαή πατέρα».

Britney Spears (live) - Hit Channel

Σύμφωνα με την Britney Spears, αυτή είναι η πρώτη φορά που απευθύνθηκε στο δικαστήριο μετά δύο χρόνια επειδή την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα ένιωσε ότι δεν την άκουσε. Λέει ότι δεν νόμιζε ότι θα την πίστευε κανείς αν μιλούσε για την ιστορία της «κακοποίησης» από επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και αν αποκάλυψε ότι την εκμεταλλεύτηκαν όσοι έβγαζαν χρήματα από εκείνη.

Στο δικαστήριο, η Britney Spears είπε ότι σκέφτηκε «οι άνθρωποι θα με κοροϊδεύουν ή θα γελούν μαζί και θα λένε: “Λέει ψέματα. Έχει τα πάντα. Είναι Britney Spears”. Δεν λέω ψέματα. Θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω».

Η Britney Spears παραδέχτηκε επίσης ότι θα ήθελε να μηνύσει την οικογένειά της και ότι επιτέλους μπορεί να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο. Τώρα, η pop star ζήτησε ακρόαση από το δικαστήριο και ζήτησε να τερματιστεί η επιτροπεία χωρίς πρόσθετη αξιολόγηση.

Η τραγουδίστρια ισχυρίστηκε ότι η Jodi Montgomery, η οποία έχει σήμερα την επιτροπεία των προσωπικών της θεμάτων, της έχει ζητήσει πάρα πολλά, όπως το να πηγαίνει σε ψυχοθεραπεία αρκετές φορές την εβδομάδα σε μια τοποθεσία που την αφήνει εκτεθειμένη στους παπαράτσι.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν αισθάνεται πλέον πως μπορεί να εμπιστευτεί τους περισσότερους ανθρώπους αφού έχει «καεί» πολλές φορές και αισθάνεται ότι «κακοποιήθηκε» από τον πρώην ψυχοθεραπευτή της μέσω της φαρμακευτικής αγωγής που της έδωσε. Η Britney Spears έφτασε στο σημείο να παραδεχτεί ότι έπεσε στα γόνατά της και ευχαρίστησε τον Θεό όταν πέθανε ο ψυχοθεραπευτής.

«Πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η επιτροπεία είναι καταχρηστική. Δεν νιώθω ότι μπορώ να ζήσω μια πλήρη ζωή», δήλωσε η Spears.

Britney Spears - Hit Channel

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Spears πρόσθεσε ότι θέλει να παντρευτεί και να αποκτήσει ένα ακόμα παιδί, αλλά αποκάλυψε ότι της είπαν πως δεν μπορεί να το κάνει ενώ βρίσκεται σε καθεστώς επιτροπείας. Είπε ότι αυτή τη στιγμή έχει ένα ενδομήτριο σπείραμα που θα ήθελε να αφαιρεθεί για να αποκτήσει παιδιά, αλλά η ομάδα της αρνήθηκε να της κλείσει ραντεβού με γιατρό για την αφαίρεσή του.

Η Britney Spears υποστηρίζει επίσης ότι αναγκάστηκε να κάνει το 2018 την περιοδεία «Piece of Me Tour» καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι προηγούμενοι μάνατζέρ της θα μπορούσα να καταθέσουν αγωγή εναντίον της. Όταν ολοκληρώθηκε η περιοδεία, η Spears λέει ότι αναγκάστηκε να ξεκινήσει αμέσως δουλειά για τις εμφανίσεις της με τίτλο «Britney: Domination» στο Λας Βέγκας, οι οποίες ακυρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2019.

«Όταν είπα “όχι” σε μια χορευτική κίνηση στις πρόβες, ήταν σαν να φύτεψα μια τεράστια βόμβα κάπου», λέει η Spears και περιγράφει ότι η ομάδα της πήγε σε μία άλλη αίθουσα για 40 λεπτά και συζήτησε χωρίς αυτήν. «Κυρία», πρόσθεσε η Spears, απευθυνόμενη στη δικαστή. «Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβος κανενός. Μπορώ να πω όχι σε μια χορευτική κίνηση».

Την επόμενη εβδομάδα, η Spears ισχυρίζεται ότι οι μάνατζερ της την ενημέρωσης ότι δεν χρειαζόταν πλέον να κάνει τις εμφανίσεις και σχολίασε ότι ήταν «σαν να παίρνουν από πάνω μου 200 κιλά». Μέρες αργότερα, ο ψυχοθεραπευτής της Spears είπε ότι κατακλύστηκε από κλήσεις που του μετέφεραν ότι η τραγουδίστρια «δεν συνεργαζόταν» και αμέσως της χορήγησε λίθιο, ένα ψυχοδραστικό φάρμακο.

«Το λίθιο είναι πολύ, πολύ ισχυρό και εντελώς διαφορετικό φάρμακο σε σύγκριση με αυτό που χρησιμοποιούσα. Μου το έδωσε και ένιωσα μεθυσμένη», δήλωσε η Spears στο δικαστήριο.

Μετά από αυτό, η Spears λέει ότι δεν της επιτράπηκε να βγει από το σπίτι της για ένα μήνα και πρόσθεσε: «Όχι μόνο η οικογένειά μου δεν έκανε τίποτα, ο πατέρας μου το απολάμβανε».

Britney Spears

Η ομάδα της στη συνέχεια δημιούργησε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για εκείνη σε μια εγκατάσταση στο Μπέβερλι Χιλς που κόστιζε 60.000 δολάρια το μήνα. Η Spears κάλεσε τον πατέρα της κλαίγοντας, ωστόσο είπε: «Του άρεσε κάθε λεπτό. Ο έλεγχος που είχε πάνω σε κάποιον τόσο δυνατό όσο εγώ. Δούλευα επτά ημέρες την εβδομάδα – χωρίς διακοπές – στην Καλιφόρνια, το μόνο πράγμα παρόμοιο με αυτό είναι το sex trafficking».

Η Britney Spears λέει ότι ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση με νοσοκόμες και σωματοφύλακες στο σπίτι της επί 24ώρου βάσεως επτά ημέρες την εβδομάδα Την παρακολουθούσαν ακόμη και γυμνή, όταν άλλαζε ρούχα, καθώς δεν είχε ιδιωτικότητα στο δωμάτιό της.

«Γι’ αυτό σας το λέω ξανά, δύο χρόνια αργότερα. Αφού είπα ψέματα και είπα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είμαι εντάξει και είμαι χαρούμενη. Είναι ψέμα. Σκέφτηκα ότι ίσως αν το έλεγα αρκετά θα γινόμουν χαρούμενη. Είμαι σε άρνηση. Είμαι σε σοκ. Έχω ψυχικά τραύματα», είπε η Spears στο δικαστήριο.

Η Britney Spears συνέχισε λέγοντας ότι η κατάστασή της πρέπει να αλλάξει και ότι πληροφορήθηκε πως για να το κάνει αυτό, θα έπρεπε να αξιολογηθεί ξανά. Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη να περάσει ξανά από αξιολόγηση και ότι κάτι τέτοιο θα «με προσβάλλει προσπαθώντας να αμφισβητήσει την ικανότητα της νοημοσύνης μου».

Αν και λέει ότι έχει ακμάσει κοντά στον διορισμένο από το δικαστήριο δικηγόρο της, Samuel D. Ingham III, η Britney Spears ζήτησε επίσης να επιλέξει τη δική της νομική εκπροσώπηση. Στο τέλος της ακρόασης, η δικαστής Penny ενημέρωσε τη Spears και τη νομική ομάδα της ότι για τη συνέχιση της διαδικασίας θα χρειαζόταν αίτημα για τον τερματισμό της επιτροπείας.

Share.