Η Olivia Rodrigo κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Sour» – Ακούστε το

0

Το «Sour» είναι μια ιδιαίτερα πολύπλευρη δισκογραφική δουλειά καθώς η Olivia Rodrigo παίζει έξυπνα με τις προσδοκίες.

Η Olivia Rodrigo κυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της, με τίτλο «Sour».

Διέθετε ένα αρκετά μεγάλο κοινό ως πρωταγωνίστρια της σειράς «High School Musical: The Musical: The Series» του Disney+, όμως η Olivia Rodrigo συστήθηκε ευρύτερα στις αρχές της χρονιάς κάνοντας το δισκογραφικό ντεμπούτο της με τη θεσπέσια μπαλάντα «Drivers License».

Το «Drivers License» έγραψε ιστορία κάνοντας ντεμπούτο στην κορυφή των charts και παρέμεινε για 8 συνεχόμενες εβδομάδες στο No. 1 των ηνωμένων πολιτειών και για 9 διαδοχικές εβδομάδες στο No. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου, μία επίδοση πραγματικά ανεπανάληπτη για έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη.

Χωρίς να χρονοτριβεί, η Olivia Rodrigo ετοίμασε με πυρετώδεις ρυθμούς στο πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της και το τελευταίο διάστημα προϊδέασε το κοινό για την ηχητική ποικιλομορφία του «Sour» με τραγούδια όπως το ψυχεδελικό pop «Deja Vu» και το pop punk «Good 4 U».

Πράγματι το «Sour», το οποίο κυκλοφορεί από τις Geffen / Interscope Reocrds / Universal Music, είναι μια ιδιαίτερα πολύπλευρη δισκογραφική δουλειά που αναμειγνύει την pop με τη folk και την εναλλακτική rock, προσθέτοντας στο μεταξύ στοιχεία από την pop-punk, την country και την grunge μουσική.

Εάν η Olivia Rodrigo έχει μια υπερδύναμη, αυτή είναι ότι σε ηλικία 18 ετών καταλαβαίνει ήδη πως η εφηβεία δεν χαρίζεται κανέναν.

Η νεαρή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός εξερευνά με ειλικρίνεια θέματα όπως η ερωτική απογοήτευση, η ταπείνωση και το ιλιγγιώδες βάρος κάθε μοναχικής σκέψης και δημιουργεί αξιόλογα pop τραγούδια.

Όταν ακούσετε ολόκληρο το «Sour», θα έχετε μάθει ακριβώς τι περνούσε η Olivia Rodrigo όταν έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ σε ηλικία 17 ετών.

Το «Sour» συνδυάζει το προσωπικό και το καθολικό στοιχείο και ξετυλίγεται όπως οι σελίδες ενός ημερολογίου, καθώς διακατέχεται από ειλικρίνεια και διαθέτει αυτοβιογραφικές λεπτομέρειες.

Η Olivia Rodrigo παίζει έξυπνα με τις προσδοκίες κατά μήκος του άλμπουμ «Sour» και καταθέτει τη δική της φιλοσοφία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να δημιουργείται η pop μουσική.

Η προσέγγισή της αντιπροσωπεύει το σύγχρονο κόσμο των social media και των μακροσκελών γραπτών μηνυμάτων και αναφέρεται στα θεμέλια της σύγχρονης pop μουσικής όπως τη γνωρίζουμε.

Ωστόσο το «Sour» είναι εμφανώς επηρεασμένο από τους αγαπημένους καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς της Olivia Rodrigo, μεταξύ των οποίων οι Taylor Swift, Alanis Morissette και Kacey Musgraves, αλλά και συγκροτήματα όπως οι No Doubt.

Η Olivia Rodrigo έχει γράψει το άλμπουμ «Sour» μαζί με τον στενό συνεργάτη της Dan Nigro, ο οποίος έχει επιμεληθεί ολόκληρο το έργο της παραγωγής.

Share.