Κορονοϊός: Μόνο εμβολιασμένοι σε κέντρα διασκέδασης και κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας

0

Όλοι οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα λειτουργούν από την Παρασκευή και έως τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι σε κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχει αποδειχθεί από τα δισεκατομμύρια των δόσεων παγκοσμίως. Δύο σκιές επιβραδύνουν την έξοδο μας από την πανδημία: η μετάλλαξη Δ και λίγοι που αρνούνται να εμβολιαστούν. Η λύση είναι μία: Αυτό το τέλος να έλθει χωρίς άλλο πόνο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των αποψινών του ανακοινώσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα προσφέρει ελευθερίες σε πολλούς και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες. Ο εμβολιασμός είναι, τώρα, το “κατά κεφαλήν χρέος” της χώρας», συνέχισε.

«Κατά συνέπεια θέλω να είμαι σαφής: έχοντας, όσοι δεν εμβολιάζονται, αυτό το δικαίωμα, δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά ρυθμίσεων που απαντούν στη συγκυρία, μεταξύ των οποίων η είσοδος εμβολιασμένων σε όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας.

Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

«Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Share.