Νέο άλμπουμ από τον Πάνο Μουζουράκη: “Μονόλογος Για Δύο”

0

Μετά τον τελευταίο ολοκληρωμένο δίσκο του με γενικό τίτλο «Στόχος» και τη ζωντανή ηχογράφηση «Πάνος Στο Γκαζόν» από τη συναυλία του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει με μια νέα δισκογραφική δουλειά σε στίχους και μουσική του Μανώλη Φάμελλου.

Το άλμπουμ που περιλαμβάνει 11 τραγούδια ξεκινά δυναμικά με το «Μεγάλο Κανάλι» και τη σκυτάλη παίρνει το νοσταλγικό «Κοιμάμαι Αργά». Αμέσως μετά ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης υψώνει το «Φωτόσπαθο» του και «Κάτω Απ´ Το Φοινικόδεντρο» μας καλεί με τη χαρακτηριστική φωνή του σε έναν «Αύγουστο» διαφορετικό από τους άλλους.

Μπάντζο, γιουκαλίλι, μαντολίνο, φυσαρμόνικα δίνουν μια νέα διάσταση στις συνθέσεις του Μανώλη Φάμελλου, ενώ παράλληλα στο ομότιτλο τραγούδι του δίσκου συμμετέχει η Μαρίζα Ρίζου. Τέλος, ο δίσκος περιλαμβάνει και δυο radio edit εκδοχές από τον «Αύγουστο» και το «Καμένο Χαρτί».

Ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρει για το νέο του άλμπουμ:

«Αν όπως πιστεύω, όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Αυτός ο δίσκος έγινε για πολλούς λόγους.
Τα τραγούδια είναι έντεκα από αυτούς τους λόγους αλλά υπάρχουν ακόμα πάρα μα πάρα πολλοί λόγοι …είναι του πάρα-λόγου, και όλα όσα συνέβησαν μέχρι να φτάσει στα χέρια σας αυτός ο δίσκος είναι όλα καταγεγραμμένα πίσω από τους ήχους και τους στίχους, όπως τους έγραψε τους μελοποίησε και τους έντυσε με ατμόσφαιρες ο ψύχραιμος και ευφυής, φίλος μου Μανώλης Φάμελλος, τον οποίο ευχαριστώ για την αγάπη και την υπομονή. Ήταν χαρά μου και τιμή.»

Το νέο άλμπουμ του Πάνου Μουζουράκη «Μονόλογος για δύο» κυκλοφορεί από την MINOS EMI.

 

Share.