Ο Γιάννης Κότσιρας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο «Μουσικό Κουτί»

0

Το «Μουσικό Κουτί» σε μεγάλα κέφια.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 22:00 μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια παρέα με τον Γιάννη Κότσιρα και την Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Τα αγαπημένα τραγούδια «Τσιγάρο», «Εφάπαξ», «Κοίτα Γύρω», «Κάθε Φορά» από τον Γιάννη Κότσιρα συναντούν τα αγαπημένα «Δεν Είναι Αργά», «Μοίρα Μου Έγινες», «Είσαι Εσύ Ο Άνθρωπός Μου», «Μεσοπέλαγα» από την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε μία απρόσμενη μουσική συνύπαρξη.

«Είναι μεγάλη τιμή να με λέτε λαϊκό τραγουδιστή, είναι παράσημο για μένα», λέει ο Γιάννης Κότσιρας και συνεχίζει με χιούμορ: «Εγώ ποτέ δεν θα πήγαινα να ακούσω Κότσιρα!»

Ο Γιάννης Κότσιρας εξηγεί στο «Μουσικό Κουτί» το λόγο που ο πατέρας του δεν ήθελε να γίνει «μουσικάντης» και το πώς βρέθηκε από το συνεργείο αυτοκινήτων στο «Περιβόλι του Ουρανού»:

«Έχω δουλέψει σε εργοστάσιο κατασκευής σωλήνων, σε οικοδομή και σε συνεργείο αυτοκινήτων. Εκεί έφτιαχνε το αυτοκίνητό του ο σολίστ του μπουζουκιού Χρήστος Κωνσταντίνου, από το “Περιβόλι του Ουρανού”, και μου είπε ότι ψάχνανε έναν πιτσιρικά να βγαίνει την ώρα που τρώγανε οι πελάτες. Πήγα στην οντισιόν και είπα το “Είμαι Αετός” και το “Πριν Το Χάραμα”, το οποίο είπα χάλια ..έτσι τα πρωινά δούλευα στο συνεργείο, τα βράδια στο “Περιβόλι του Ουρανού” και ενδιάμεσα πήγαινα στη σχολή, γιατί σπούδαζα ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

Ο Γιάννης Κότσιρας θυμάται επίσης ένα απίστευτο περιστατικό που έγινε στην πρώτη συναυλία που έδωσαν με τον Δημήτρη Μπάση στα Βασιλικά Χαλκίδας: «Πάμε στο γήπεδο, το κοιτάζουμε και λέμε: “Χριστέ μου, ποιος θα έρθει να μας δει”… Και όμως είχαν βγάλει δέκα χιλιάδες εισιτήρια, τα οποία εξαντλήθηκαν. Και τότε σκέφτηκαν κάτι φοβερό, πήραν εφημερίδες τις έκοψαν, πήγαν στην εφορία τις σφράγισαν και τις πουλούσαν για εισιτήριο».

Για τον Δημήτρη Μητροπάνο που γνώρισε από κοντά, όταν πήγε στο σπίτι του για να συνεργαστούν, ο Γιάννης Κότσιρας λέει στο «Μουσικό Κουτί»: «Φορούσε ένα άσπρο φανελάκι του παππού και ένα σορτς και μου λέει: “Τι καφέ πίνεις γιατί εγώ φτιάχνω τους καφέδες στο σπίτι”… Με έβρισε που τόσα χρόνια δεν είχαμε συνεργαστεί και μετά αγαπηθήκαμε πολύ».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μιλά στο «Μουσικό Κουτί»  για τη γνωριμία του με την Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Γύρω στο ‘98 ψάχνω για το συγκρότημα μου μια κοπέλα που να παίζει κρουστά και να κάνει φωνητικά και εμφανίζεσαι εσύ», λέει.

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη θυμάται περιστατικά από την μεγάλη περιοδεία που έκαναν μαζί και εξομολογείται ότι δεν φανταζόταν ποτέ, πως τα τραγούδια της θα ταξίδευαν μέχρι το Ισραήλ: «Σε μία συναυλία με την Χαρούλα Αλεξίου παίξαμε πρώτο τραγούδι το “Μοίρα Μου Έγινες” και όλοι χτυπούσαν ρυθμικά παλαμάκια… το ήξεραν!».

Στο Juke Box έρχονται απρόβλεπτες διασκευές που ξυπνούν αναμνήσεις και ξεσηκώνουν το κοινό από το σπίτι.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη ηχογραφούν για πρώτη φορά όλοι μαζί τις φωνές τους στα τραγούδια «Meglio Stasera», «Χρέη Παλιά», «Μην Γυρίσεις», «Κι Αν Σε Θέλω», «Έτσι Και Αλλιώς».

Share.