Ο Δημήτρης Μπάσης συναντά τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Βεάκειο Θέατρο

0

Μία συναυλία με τα πιο γνωστά λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μπάμπης Βελισσάριος και η Σαββέρια Μαργιολά συναντούν σε μία ιδιαίτερη συναυλία τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Στη λαϊκή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά θα ακουστούν τα πιο γνωστά λαϊκά και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τις ερμηνείες των τριών εξαίρετων καλλιτεχνών.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997 από μουσικούς – συνεργάτες του συνθέτη, γνώστες του έργου του. Η πρώτη εμφάνιση της Ορχήστρας έγινε τον Ιούνιο του 1997. Έκτοτε η Ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες, συμπράττοντας με καταξιωμένους αλλά και με νεότερους καλλιτέχνες.

Η Λαϊκής Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έχει δώσει συναυλίες σε θέατρα, μουσικές σκηνές, γήπεδα και ανοιχτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα μέχρι τα πλέον απομακρυσμένα χωριά της επικράτειας, καθώς και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Επιπλέον έχει οργανώσει και έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες, σε συνεργασία με συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες, συχνά υπό τη διεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη.

Ακόμη η Ορχήστρα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την ειρήνη, την καταπολέμηση του ρατσισμού και των ναρκωτικών, τους φυλακισμένους, την οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα», έχοντας ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα κοινωνικά θέματα.

Στόχος της Ορχήστρας είναι η ανάδειξη του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη και προσπαθεί να τον επιτύχει με ποικίλους τρόπους, όπως συναυλίες, παραστάσεις, τηλεοπτικές εμφανίσεις και ηχογράφηση δίσκων.

Επίσης είναι η προβολή και η εξοικείωση του έργου σημαντικών ποιητών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης και πολλών άλλων. Τέλος είναι η προσπάθεια να αναδειχθεί η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των λαϊκών και λυρικών έργων με τη συμφωνική μουσική του συνθέτη.

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021
Ώρα έναρξης: 21:30

Προπώληση Εισιτηρίων

Ticket Services
– Τηλεφωνικά: 2107234567
– Online: www.ticketservices.gr
– Καταστήματα Public
– Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Share.