Ο Κύριλλος Ρούσσος παρουσιάζει το EP «Opening Night»

0

Στο EP «Opening Night» του Κύριλλου Ρούσσου συμπεριλαμβάνεται η τελευταία ηχογράφηση του πατέρα του, Ντέμη Ρούσσου.

Ο στιχουργός και τραγουδιστής Κύριλλος Ρούσσος κυκλοφορεί το ντεμπούτο EP του με τίτλο «Opening Night».

Γεννήθηκε στο Παρίσι και ως γιος του σπουδαίου διεθνούς τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου, μεγάλωσε μέσα και γύρω από τη μουσική βιομηχανία ολόκληρη τη ζωή του.

Ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική ως DJ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 παίζοντας σε clubs τόσο στο Παρίσι όσο και στην Αθήνα, όπου άρχισε να κεντρίζει την προσοχή εξεχόντων DJs της εποχής, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Βασίλη Τσιλιχρήστου.

Στη συνέχεια άρχισε να δημιουργεί remixes σε κομμάτια από το έργο του πατέρα του, όπως το «Forever and Ever: A Roussos Vs Roussos Story» το 2006.

Το 2014, ο Κύριλλος Ρούσσος υπέγραψε ως καλλιτέχνης με την τότε ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Upfilter Records χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Jareth Cole». Συνέχισε να εμφανίζεται ως DJ σε clubs, μπαρ και φεστιβάλ, ενώ συμμετείχε τακτικά ως headliner στο «River Party Festival».

Το 2015 ο Κύριλλος Ρούσσος έκλεισε το κεφάλαιο της ηλεκτρονικής μουσικής προκειμένου να επικεντρωθεί στο τραγούδι και στη δημιουργία τραγουδιών, αντλώντας επιρροή από καλλιτέχνες και άλμπουμ της δεκαετίας του ’60 και του ’70, ένα αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζεται στο EP «Opening Night».

Το EP «Opening Night» κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company και περιλαμβάνει πέντε τραγούδια σε σύνθεση και παραγωγή του Κύριλλου Ρούσσου.

Μεταξύ τους μια διασκευή στο «On The Way Home» των Buffalo Springfield από το 1968 και το τραγούδι «When We Meet Again», η τελευταία ηχογράφηση του Ντέμη Ρούσσου.

Τα τραγούδια του EP «Opening Night»

1. Upon A Home

2. When We Meet Again (feat. Demis Roussos)

3. Who I Am

4.Reggae Dream

5. On The Way Home

Share.