Ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Μελίνα Ασλανίδου στο «Μουσικό Κουτί»

0

Ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Μελίνα Ασλανίδου είναι καλεσμένοι στο «Μουσικό Κουτί» αυτής της εβδομάδας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στις 22:00 μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια με τον μοναδικό τραγουδοποιό Λάκη Παπαδόπουλο και τη σπουδαία λαϊκή ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου.

Στην πρώτη τους καλλιτεχνική συνάντηση ο Λάκης Παπαδόπουλος και η Μελίνα Ασλανίδου ερμηνεύουν τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λάκης Παπαδόπουλος μοιράζονται ιστορίες από την εποχή του θρυλικού «Αχ Μαρία».

«Έπαιζα για σχεδόν 6 χρόνια στο “Αχ Μαρία”, επτά ημέρες την εβδομάδα και ο κόσμος έκανε ουρές έξω από το υπόγειο στα Εξάρχεια. Πιστεύω ότι εκεί ξεκίνησε και η απομυθοποίηση του κατεστημένου», σημειώνει ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Νίκος Πορτοκάλογλου θυμάται ένα αστείο περιστατικό με τον Γιάννη Ζουγανέλη: «Είναι στη σκηνή ο Λάκης και ενώ τραγουδά τη μεγάλη του επιτυχία “Για Να Σ’ Εκδικηθώ”, ξαφνικά πίσω του περνάει φορώντας μόνο το εσώρουχό του ο Γιάννης Ζουγανέλης…».

«…Δεν μπορούσα να φανταστώ γιατί ο κόσμος έσκαγε στα γέλια ενώ εγώ έπαιζα με την κιθάρα μου το συγκεκριμένο τραγούδι. Σκεφτόμουν ότι θα αρέσω πολύ! Που να φανταστώ τι συνέβαινε πίσω μου!», συμπληρώνει ο Λάκης Παπαδόπουλος.

«Με έχει πληγώσει η απουσία της Αρλέτας. Μας συνέδεε η ψυχή της και η θέση της γύρω από τη ζωή… μου αρέσει να είμαι με τους ανθρώπους που το “έχουν” και δεν το “δηλώνουν”, έτσι ήταν η Αρλέτα!», λέει συγκινημένος ο Λάκης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην αξέχαστη Αρλέτα, η οποία ταύτισε τη φωνή της με τα τραγούδια «Σερενάτα», «Batida de Coco», «Tα Ήσυχα Βράδια».

Η Μελίνα Ασλανίδου θυμάται τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Παπάζογλου, τα πρώτα της ακούσματα αλλά και την στιγμή που το «Τι Σου Κάνα Και Πίνεις» ακουγόταν παντού με την δική της φωνή.

«Το πρώτο τραγούδι που έμαθα όταν ήμουν μικρή ήταν ένα δύσκολο ρεμπέτικο, με πολλά γυρίσματα, “Η Έλλη θέλει σκότωμα, θέλει καρμανιόλα”!», αποκαλύπτει.

« Το τραγούδι όμως που υπήρξε η σπίθα για να ασχοληθώ με τη μουσική ήταν το μεγαλειώδες “Ανοίχτε Τα Τρελάδικα” της Ελένης Βιτάλη… Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μετά την επιτυχία μου με το “Τι Σου Κάνα Και Πίνεις” μου είχε πει: “Εγώ, εάν σε είχα αμέσως θα σου έβγαζα και δεύτερη και τρίτη επιτυχία, όπως κάναμε και με τη Βίκυ Μοσχολιού”», περιγράφει η Μελίνα Ασλανίδου.

Στο Juke box παίζονται μοναδικά τραγούδια σε διασκευές που θα αγαπηθούν.

«Να Με Παίρνανε Τα Σύννεφα» και «Νύχτωσε Νύχτα» ερμηνεύει ο Λάκης Παπαδόπουλος ενώ η Μελίνα Ασλανίδου τραγουδά «Λεμόνι Στην Πορτοκαλιά» και «Malo».

Στη συνέχεια ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ενώνουν τις φωνές τους με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τη Μελίνα Ασλανίδου στη «Γυριστρούλα», στο «Πάνω Απ’ Τα Σύννεφα» αλλά και στα «Ήσυχα Βράδια» και το «Μουσικό Κουτί» δεν τελειώνει ποτέ.

Share.