Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ρίχνουν την αυλαία στο «Μουσικό Κουτί»

0

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν το τελευταίο «Μουσικό Κουτί» της σεζόν.

Το τελευταίο «Μουσικό Κουτί» της χρονιάς είναι «οικογενειακή» υπόθεση.

Ο Νίκος, η Ρένα, Ο Γιάννης, ο Στέλιος, ο Λάμπης, ο Δημήτρης, ο Βύρωνας και ο Θανάσης, η νεοσύστατη μουσική και τηλεοπτική οικογένεια που δημιουργήθηκε στα μάτια και την καρδιά των τηλεθεατών της ΕΡΤ τον Νοέμβριο του 2020, σας υποδέχεται ως καλεσμένους τους στο τελευταίο Μουσικό Κουτί πριν το καλοκαίρι.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν την καρδιά τους ο ένας στον άλλο, μιλούν για τη δημιουργία μιας εκπομπής πολύ προσωπικής που γέμισε με συναισθήματα μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Ανατρέχουν στα δικά τους ερεθίσματα που τους αποκάλυψαν ή και ενεργοποίησαν την αγάπη τους για τη μουσική, το τραγούδι, τη σύνθεση, τις συναυλίες. Στο δικό τους πεντάγραμμο ζωής.

Ενώ ο Νίκος Πορτοκάλογλου μιλά με συγκίνηση για την έμπνευση της ιδέας της εκπομπής «Μουσικό Κουτί».

Μας συστήνουν προσωπικά τους συμπρωταγωνιστές τους, την «Μπάντα του Κουτιού», που αποδίδει την επιθυμία του Νίκου Πορτοκάλογλου για φρέσκιες, πρωτότυπες εκτελέσεις, ταξιδεύοντας αγαπημένα τραγούδια σε νέους μουσικούς δρόμους, κερδίζοντας τον σεβασμό περισσοτέρων από 100 καλλιτεχνών, τραγουδιστών, συνθετών και μουσικών που πέρασαν από τον καναπέ της εκπομπής και έριξαν τα κέρματά τους στα 32 Juke Box.

Ο Γιάννης Δίσκος, πολυμήχανος μαέστρος της μπάντας και σύγχρονος δεξιοτέχνης του κλαρίνου, του σαξοφώνου και του καβάλ, περιγράφει στον Νίκο Πορτοκάλογλου και στη Ρένα Μόρφη για πως αποφάσισε να γίνει μουσικός, μιλά για τις ενορχηστρώσεις πάνω από 750 κομματιών και το ζητούμενο σε κάθε εκπομπή να ξεπεράσουν την προηγούμενη έμπνευση με στόχο να δημιουργήσουν μουσικές στιγμές ειδικά γραμμένες για την εκπομπή.

Ο Στέλιος Φραγκούς, ο πιανίστας της εκπομπής που όμως παίζει και μπουζούκι και μπάσο και τραγουδά, ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης που με τα αρπίσματά της κιθάρας του εντυπωσίασε, ενώ σε κάθε αποφώνηση μετρούσε τις συλλαβές του ονόματός του από τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη, ο Δημήτρης Καζάνης στο βιολί στο πιάνο και τα φωνητικά, ο Βύρων Τσουράπης στο μπάσο και στα φωνητικά και ο Θανάσης Τσακιράκης στα τύμπανα, μιλούν για τη μαγική σύνθεση μια νέας μπάντας που στήθηκε ειδικά για το «Μουσικό Κουτί» και τα μοναδικά συστατικά που τους ένωσαν στου «Δρόμου τη Χαρά».

Όλα τα παιδιά ανατρέχουν στα δικά τους πρώτα ερεθίσματα που τους ώθησαν στον μονόδρομο της μουσικής αφού όλοι τους είναι γεννημένοι μουσικοί.

Η παρέα κρατά τις παραδόσεις του «Μουσικού Κουτιού» και στην τελευταία εκπομπή της χρονιάς που κλείνει, τα αιχμηρά «διλήμματα» τίθενται από την μπάντα προς τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη, ενώ τα κέρματα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους στο Juke Box ανοίγουν ιστορίες που θα συγκινήσουν τους τηλεθεατές της ΕΡΤ, όσο συγκίνησαν όλη την ομάδα του Μουσικού Κουτιού, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Ευγνωμοσύνη, ταλέντο, τύχη, παρέα, έμπνευση είναι μόνον κάποιες από τις λέξεις που ένωσαν τον Νίκο, τη Ρένα, τον Γιάννη, τον Στέλιο, τον Λάμπη, τον Δημήτρη, τον Βύρωνα και τον Θανάση, σε ένα ταξίδι σε «Θάλασσες», «Βουνά» με έξι «Άσωτους Υιούς» της μουσικής που τους «Προσέχουν» ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη όχι μόνο το «Καλοκαιράκι» αλλά σε «Παράξενους Χειμώνες».

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ της καλοκαιρινής βεράντας γιατί την Τετάρτη 23 Ιουνίου ανοίγει το τελευταίο «Μουσικό Κουτί» της σεζόν.

 

Share.