Ο Πάνος Μουζουράκης μιλά για τη ζωή του και τη σχέση με τον πατέρα του.

0

Στο περιοδικό People έδωσε συνέντευξη ο Πάνος Μουζουράκης.

«Μέχρι τα 15 ήμουν πάντα το παιδί που δεν έπαιζα μπάλα παρά μόνο αν χρειαζόταν τερματοφύλακας και δεν ήθελα κανένας άλλος το ρόλο, δεν έπαιζα μπιλιάρδο γιατί οι άλλοι έκαναν ζευγάρια κι ήταν αυτός που πάντα ξέμενα. Έτσι έλεγα “δεν πειράζει, θα σας παρακολουθώ, μη σας χαλάσω το παιχνίδι”. Ένιωθα πως δεν πρέπει να ενοχλώ, παρά το ότι προσπάθησα πολλές φορές να τραβήξω την προσοχή τους κάνοντας εκκεντρικά πράγματα» είπε για τα εφηβικά του χρόνια.

Και πρόσθεσε: «Όταν κατέβηκα στην πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη, ήταν όλα καλύτερα. Εκεί όποιος κι αν ήσουν, γινόσουν αποδεκτός. Όταν άρχισα να παίζω κιθάρα, συνειδητοποίησα πως έτσι μπορούσα να εκφραστώ καλύτερα – παλαιότερα εκφραζόμουν με στίχους από τραγούδια αγαπημένων μου καλλιτεχνών.Έκανα τον καραγκιόζη για να γελάει ο πατέρας μου, θυμάμαι με έλεγε Jerry Lewis».

Για τη σχέση με τον πατέρα του είπε: «Είχα πάντα σχέση αγάπης με τον πατέρα μου. Βέβαια στην εφηβεία περάσαμε διάφορα στάδια και πολλές συγκρούσεις. Είναι η περίοδος που αμφισβητείς τα πάντα και νιώθεις πως μόνο εσύ τα ξέρεις όλα και έχεις υπερδυνάμεις. Μου έλεγε, θυμάμαι, συνέχεια “δεν με ακούς, κάνεις βλακείες και θα χτυπάς μια μέρα το κεφάλι σου στον τοίχο”. Πάντα φοβόμουν να ακούσω το “μπράβο” από τον πατέρα μου. Όταν είχαμε κάνει την πρώτη περιοδεία με τον Σαββόπουλο, και εγώ και ο Κωστής Μαραβέγιας κάναμε φωνητικά, βγαίναμε στη σκηνή και λέγαμε και δυο τραγούδια. Όταν ήρθε να με ακούσει σε μια συναυλία που κάναμε στη Χαλκιδική, σκεφτόμουν “αν μου πει τώρα ‘μπράβο’ ο πατέρας μου, μήπως μετά σταματήσω να προσπαθώ, γιατί δεν θα έχω κάποιον άλλο λόγο να κάνω κάτι καλύτερο;”. Νόμιζα ότι τα έκανα όλα για να του αποδείξω ότι αξίζω και μπορώ να τα καταφέρω. Ευτυχώς δεν μου είπε “μπράβο” εκείνη την ημέρα. Όταν τον ρώτησα “πώς σου φάνηκε;”, μου είπε “εντάξει, καλός είναι ο Σαββόπουλος, αλλά ο Θεοδωράκης μού αρέσει περισσότερο”».

Share.