Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέλιος Διονυσίου και η Ιουλία Καραπατάκη στο «Μουσικό Κουτί»

0

Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη η βραδιά στο «Μουσικό Κουτί».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον κορυφαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και έναν από τους τελευταίους συνθέτες της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού.

Μαζί του δύο εξαιρετικές λαϊκές φωνές, ο Στέλιος Διονυσίου και η Ιουλία Καραπατάκη.

Μια ξεχωριστή εκπομπή, ένα δίωρο με εμβληματικά τραγούδια που μας έχουν συντροφεύσει παντού. Στις μεγάλες χαρές και στις στεναχώριες μας, στα γλέντια και στις μοναχικές στιγμές μας.

Το «Μουσικό Κουτί» ανοίγει και τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, «Με Σκότωσε Γιατί Την Αγαπούσα», «Υπάρχω», «Ζήλεια Μου» , «Έτσι Σ’Αγάπησα», «Αν Πεθάνει Μια Αγάπη», «Και Φούμα Φούμα», συνοδεύονται με ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του αγαπημένου συνθέτη.

«Ένα παιδί που ξεκίνησε το 1963, στα δεκάξι του από το Καψοχώρι Ημαθίας με ένα μπουζούκι και ήρθε στην Αθήνα για να βρει την τύχη του, κατάφερε τελικά να γράψει μερικά από τα πιο αγαπημένα και πολυτραγουδισμένα τραγούδια των τελευταίων πενήντα χρόνων. Αν οι δάσκαλοι είναι ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας, ο Άκης Πάνου, ο Ζαμπέτας, τότε σίγουρα ο πιο καλός ο μαθητής είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος», σύμφωνα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

«Πλησιάζω τα δύο χιλιάδες τραγούδια. Ήμουν πολυγραφότατος, για μια δεκαετία μπορεί και να έγραφα και πέντε LP το χρόνο, είχα μεγάλη ζήτηση και έμπνευση… Λέγοντας τα τραγούδια μου νεότεροι άνθρωποι, γίνονται διαχρονικά και έτσι περνάνε στις επόμενες γενιές…», λέει ο Χρήστος Νικολόπουλος που θυμάται στιγμιότυπα από τη ζωή του δίπλα στον Καζαντζίδη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα και όλους τους μεγάλους του ελληνικού τραγουδιού με τους οποίους συνεργάστηκε.

«Τα ‘Χει Παίξει Ο Πλανήτης», τραγουδά ο Στέλιος Διονυσίου από την τελευταία συνεργασία του με τον Χρήστο Νικολόπουλο στον δίσκο με τον τίτλο «Γυρνάω Σελίδα».

«Τα τελευταία χρόνια που είμαι δίπλα στον μαέστρο έχει αλλάξει ο τρόπος που τραγουδάω, έχω γίνει πιο γλυκός, στην αρχή λόγω της απειρίας μου ήμουν λίγο φωνακλάς θα έλεγα… Έπαιξε τεράστιο ρόλο ο Χρήστος στο να γίνω καλύτερος», εξηγεί στο «Μουσικό Κουτί» ο Στέλιος Διονυσίου.

Η Ιουλία Καραπατάκη, μία από τις ωραιότερες λαϊκές φωνές της νεότερης γενιάς, είχε την τύχη να βρεθεί από πολύ νωρίς κοντά στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα.

«Μαζί τους μαθαίνω πρώτα απ’ όλα να είμαι καλύτερος άνθρωπος και καλύτερη σ’ αυτό που κάνω, είναι μεγάλο σχολείο. Όταν άκουσα “Της Καληνύχτας Τα Φιλιά”, είπα αποκλείεται να είναι του Νικολόπουλου!», αποκαλύπτει.

Στο jukebox παίζονται οι μεγάλες επιτυχίες του Χρήστου Νικολόπουλου με νέο ύφος από την μπάντα του εκπομπή.

Πρώτο στη σειρά το αγαπημένο ζεϊμπέκικο «Με Τα Φώτα Νυσταγμένα», που οφείλει την επιτυχία του στη σύζυγο του Χρήστου Νικολόπουλου.

«Αυτό το τραγούδι δεν ήταν να μπει στον δίσκο τότε… Όταν βάλαμε με τον Ρασούλη στην γυναίκα μου να ακούσει τα τραγούδια του δίσκου και της λέμε αυτό θα το αφήσουμε απ’ έξω μας λέει: “Αυτό το τραγούδι θα αφήσετε απ’ έξω, είσαστε τρελοί;”… Καμιά φορά το γούστο του απλού ανθρώπου, που δεν είναι στη δικιά μας λογική είναι καλύτερο», περιγράφει ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Στη συνέχεια στο «Μουσικό Κουτί» έρχονται τραγούδια όπως το «Με Το Στόμα Γεμάτο Φιλιά» από την Ρένα Μόρφη, ο «Ξένος Για Σένανε Κι Εχθρός» από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, «Τι Γλυκό Να Σ΄ Αγαπούν» από τον Στέλιο Διονυσίου και τη Ρένα Μόρφη, «Άρνηση» (Στο Περιγιάλι Το Κρυφό) του Μίκη Θεοδωράκη με τον Χρήστο Νικολόπουλο, «Βρέχει Φωτιά Στη Στράτα Μου» με τον Στέλιο Διονυσίου, «Μια Είναι Η Ουσία» με την Ιουλία Καραπατάκη και η παρέα απογειώνεται με «Της Καληνύχτας Τα Φιλιά».

Share.