Πέθανε ο ράπερ DMX σε ηλικία 50 ετών – Ήταν σε κώμα μετά από υπερβολική δόση ουσιών

0

Ο DMX αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη.

Ο ράπερ DMX, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Earl Simmons, πέθανε την Παρασκευή 10 Απριλίου σε ηλικία 50 ετών μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας λόγω υπερβολικής δόσης ουσιών.

Την Παρασκευή 2 Απριλίου ο DMX μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του White Plains της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αφού κατέρρευσε στο σπίτι του έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή και εισήχθη αμέσως σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο δικηγόρος του, Murray Richman, επιβεβαίωσε την επόμενη ημέρα ότι ο ράπερ είχε πέσει σε κώμα και αποκάλυψε ότι διατηρούνταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείτο κρίσιμη εκείνη τη στιγμή.

Ο εγκέφαλος του DMX φέρεται να έμεινε χωρίς οξυγόνο για τριάντα λεπτά, προκαλώντας ανεπανόρθωτες βλάβες στον ράπερ.

Αφού διενεργήθηκε μία σειρά εξετάσεων σχετικά με τις λειτουργίες του εγκεφάλου του DMX, η οικογένειά του πήρε τη δύσκολη απόφαση να τον αποσυνδέσει από τη μηχανική υποστήριξη.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι που ανακοινώνουμε σήμερα ότι ο αγαπημένο μας άνθρωπος, ο DMX, γεννηθείς Earl Simmons, πέθανε σε ηλικία 50 ετών στο νοσοκομείο του White Plains, έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό αφού βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη τις τελευταίες ημέρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση των οικείων του.

«Ο Earl ήταν πολεμιστής που πολεμούσε μέχρι το τέλος. Αγαπούσε την οικογένειά του με όλη του την καρδιά και λατρεύουμε τις στιγμές που περάσαμε μαζί του. Η μουσική του Earl ενέπνευσε αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και η εμβληματική κληρονομιά του θα ζει για πάντα», σημειώνεται.

«Εκτιμούμε όλη την αγάπη και την υποστήριξη (που λάβαμε) κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα δύσκολης περιόδου. Σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς θρηνούμε την απώλεια του αδελφού, του πατέρα, του θείου και του άντρα που ο κόσμος γνώριζε ως DMX. Θα μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με την επιμνημόσυνη δέηση μόλις οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες», τονίζει οι οικογένειά του.

Η εμφάνιση του DMX στα μέσα της δεκαετίας του ’90 συνέπεσε με την ανάδειξη της hip-hop μουσικής σε παγκόσμιο εμπορικό φαινόμενο.

Ωστόσο πρότεινε μια εναλλακτική πλευρά της rap μουσικής, σε αντίθεση με τη λάμψη που επικρατούσε τότε. Η προσέγγισή του ήταν μια ριζική απομάκρυνση από τη rap εκείνης της εποχής.

Η σταδιοδρομία του είχε επισκιαστεί από νομικά προβλήματα και τον εθισμό του στα ναρκωτικά, όμως ήταν επίσης ένας από τους πιο επιτυχημένους σκληροπυρηνικούς ράπερ που πέρασαν ποτέ από την κεντρική σκηνή.

Ο DMX ήταν ένας καλλιτέχνης με τεράστιο πολιτιστικό αντίκτυπο και επιρροή που επεκτάθηκε πολύ πιο πέρα από το βασικό κοινό του.

Share.