ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορουν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου με 2 μεγάλες προσφορές

0
Το COOK Magazine έρχεται στα Παραπολιτικά με τo πιο εορταστικό τεύχος της χρονιάς

με την υπογραφή του νέου Έλληνα Master Chef Σταύρου Βαρθαλίτη!

Τα Παραπολιτικά και το Cook Magazine σας προσκαλούν να περάσετε τις γιορτές με τις πιο πρωτότυπες και απολαυστικές προτάσεις του νέου Έλληνα Master Chef!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε για εσάς 40 εορταστικές συνταγές για κάθε περίσταση: δείπνο για δύο, βραδιά με σειρές, στο σπίτι με φίλους, μικρά ή μεγάλα γιορτινά τραπέζια, αλλά και σάντουιτς για έναν και φανταστικές σούπες για το κρύο Ακόμα, έξυπνες ιδέες για ό,τι περισσέψει από το τραπέζι της γιορτής και συνταγή έκπληξη για γαλοπούλα! Και δεν σταματάμε εδώ!

Στο Cook Magazine αυτού του μήνα θα βρείτε: υπέροχα delicatessen, προϊόντα για έκτακτες χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις, τις γεύσεις, τα μέρη και τα υλικά που θα μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά, καθώς και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην «Τρούφα», το αρωματικό μανιτάρι των γιορτών που έρχεται στο προσκήνιο!

Νίκος Καζαντζάκης, «Στα Παλάτια της Κνωσού»: Το Σάββατο 5.12 μη χάσετε με τα Παραπολιτικά το υπέροχο μυθιστόρημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη

1600Χ640_01

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα για παιδιά, και όχι μόνο. Μύθος, ιστορία και αρχαιολογία, αισθήματα και ιδανικά μπλέκονται συναρπαστικά με την πλοκή και τους ολοζώντανους χαρακτήρες τού έργου. Ο Νίκος Καζαντζάκης, που τόσο αγάπησε τα παιδιά, τους προσφέρει ένα βιβλίο γραμμένο με έμπνευση, φροντίδα και πολύ μεράκι, ένα βιβλίο που απορροφά όποιον το ανοίξει.

«Ο Καζαντζάκης, ο μεγαλύτερος από τους Έλληνες συγγραφείς, αφηγείται εδώ έναν πολύ αρχαίο μύθο, αυτόν του Μινώταυρου. Ο Κρητικός πολιτισμός αναπτύσσεται γύρω από το ανάκτορο της Κνωσού. Έξω γίνονται οι γιορτές, οι ταυρομαχίες, οι χοροί με τα φίδια, και μέσα στον μυστηριώδη Λαβύρινθο ζει ο τρομερός Μινώταυρος. Η Αθήνα δεν είναι παρά μια μικρή πολιτεία, καταπιεσμένη από την Κρητική εξουσία και εξαντλημένη από τον φόρο που πρέπει να πληρώνει στο τέρας. Θα κατορθώσει ο πρίγκιπας Θησέας, ο ήρωας του οποίου την αγάπη διεκδικούν οι κόρες τού βασιλιά Μίνωα, η Αριάδνη και η Φαίδρα, να νικήσει τον Μινώταυρο, να κατακτήσει την καρδιά τής αγαπημένης του και να ελευθερώσει την Αθήνα; Θα φανερώσει ο σιδεράς το μυστικό τού νέου όπλου; Θα κάνει ο Δαίδαλος τους ανθρώπους να πετούν; Θα καταφέρουν ο Ίκαρος και οι φίλοι του να δραπετεύσουν από το παλάτι; Κάτω από τη φόρμα ενός παθιασμένου περιπετειώδους μυθιστορήματος, στο οποίο συμβαίνουν τα πιο συναρπαστικά περιστατικά, ο Καζαντζάκης εκφράζει όλη την αντίληψή του για την Ιστορία: ένας κόσμος υπερβολικά γερασμένος, υπερβολικά πλούσιος, και ακριβώς γι’ αυτό σάπιος, καταρρέει· ένας άλλος, νεότερος, φλογερότερος, ευγενέστερος, παίρνει τη θέση του. Οι αξίες τής ελπίδας, της ανδρείας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που του είναι τόσο αγαπητές, προβάλλουν συνυφασμένες με την πλοκή. »Ένα πανέμορφο βιβλίο, όπου το κοινό τού Καζαντζάκη θα βρει αυτό που του αρέσει στο έργο του: τη χειροπιαστή παρουσία των πραγμάτων και των ανθρώπων στα οποία ο συγγραφέας δανείζει την απέραντη και επιτακτική αγάπη του για τη ζωή.»

(Από την ισπανική έκδοση Nikos Kazantzakis, En el palacio de Cnosos,
Editorial Planeta, S.A., Colección Narrativa, Barcelona 1987.)

Share.