«Σήμαντρα»: Ο Δημήτρης Μπάσης ερμηνεύει το soundtrack του ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη για την Επανάσταση του 1821

0

Η πρώτη γεύση από το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο Δημήτρης Μπάσης χτυπά με τη δύναμη της φωνής του τα «Σήμαντρα» της Επανάστασης.

Πρόκειται για ένα τραγούδι σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη που θα αποτελέσει το soundtrack του ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη με θέμα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Με τη χαρακτηριστική κι αγαπημένη χροιά του, ο σπουδαίος καλλιτέχνης μας ταξιδεύει μουσικά στο ολοκληρωμένο project που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Ο επερχόμενος δίσκος θα περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη, ερμηνευμένα τόσο από τον Δημήτρη Μπάση όσο και από άλλους καλλιτέχνες.

Το music video του «Σήμαντρα» μας δίνει μία πρώτη γεύση από το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που υπογράφει ο καταξιωμένος Μανούσος Μανουσάκης σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει ως θέμα την έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Η διήγηση ξεκινά από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και, μετά από ένα περιληπτικό πέρασμα από τα στάδια της εξέλιξης της Φραγκικής και Οθωμανικής κατοχής στην Πελοπόννησο, καταλήγει στην 25η Μαρτίου 1821 και το ξέσπασμα της Επανάστασης στην Πελοπόννησο.

Το τραγούδι «Σήμαντρα» κυκλοφορεί στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής από την Panik Oxygen.

 

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

Share.