«Στην υγειά μας ρε παιδιά»: Όσα θα δούμε στη σημερινή εκπομπή

0

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα γεμάτο εκπλήξεις θα παρακολουθήσουμε απόψε στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά».

Μία μοναδική μουσική εμπειρία επιφυλάσσει στους τηλεθεατές η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 21.00 στον ΣΚΑΪ.

Στο επίκεντρό της βρίσκεται ο Θανάσης Βασιλόπουλος ο οποίος με το κλαρίνο του θα προσφέρει ένα μελωδικό οδοιπορικό μέσα από ξεχωριστές συμπράξεις και πολύχρωμα ακούσματα.

Με το σημαντικό δεξιοτέχνη και βιρτουόζο συμπράττουν χαρίζοντας ερμηνείες υψηλής αισθητικής ο Δημήτρης Μπάσης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Μάκης Σεβίλογλου, ο Κώστας Παυλίδης και οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης.

Τραγούδια αγαπημένα, όλων των ειδών και των αποχρώσεων ντύνονται με τον ήχο του κλαρίνου προσφέροντας ιδιαίτερες στιγμές και ξυπνώντας έντονα συναισθήματα.

Σε αυτό το τόσο ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στην εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» συνεπιβάτες είναι ο Πέτρος Λαγούτης, ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο Τάσος Ιορδανίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Βάσω Μητρομάρα, η Ναταλία Δήμου και η Ελένη Γιαννοπούλου.

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα γεμάτο εκπλήξεις που φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα ενός κορυφαίου σολίστα, του Θανάση Βασιλόπουλου.

Από τα πρώτα του χρόνια σαν εκτελεστής ο Θανάσης Βασιλόπουλος ήρθε σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική των πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η μουσική αυτή τον άγγιξε και έτσι ξεκίνησε να μελετά παραδοσιακά πνευστά, τα οποία μέσα από χρόνια έρευνας και πρακτικής έχει προσεγγίσει σε βάθος.

Τα τελευταία χρόνια ο Θανάσης Βασιλόπουλος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στον συνδυασμό της παραδοσιακής σόλο εκτέλεσης με τις δυνάμεις της συμφωνικής ορχήστρας.

Η προσπάθεια αυτή, συνδυασμού των δυο αυτών μέσων, αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα περίπλοκη και απαιτητική υπόθεση. Η συνολική πρόταση έχει υψηλή πολιτισμική αλλά και εμπορική αξία μιας και μπορεί να αγγίξει διαφορετικά ακροατήρια σε ένα ευρύ φάσμα πολιτισμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Share.