«Στο Αεροδρόμιο»: Η Γλυκερία τραγουδά για πρώτη φορά Τάκη Σούκα

0

Η μελωδική γραφή του Τάκη Σούκα συνδυάζεται με την εκφραστική ερμηνεία της Γλυκερίας.

Η Γλυκερία ερμηνεύει για πρώτη φορά μία σύνθεση του Τάκη Σούκα, σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

«Στο Αεροδρόμιο» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που σμίγει δισκογραφικά μια σπουδαία ερμηνεύτρια με ένα πηγαίο μουσικοσυνθέτη.

Η Γλυκερία τραγουδά για πρώτη φορά στην καριέρα της μια ολοκαίνουργια δημιουργία του Τάκη Σούκα και το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστό.

Ο Τάκης Σούκας είναι ένας ογκόλιθος του τραγουδιού μας, με θητεία εξήντα ετών στο πάλκο και σχεδόν ανάλογη στη δισκογραφία.

Σαν συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς τρανούς αλλά υπάρχουν και ορισμένοι, κλασικοί αλλά και νεότεροι με τους οποίους δεν συναντήθηκε σε αυτόν τον τομέα, γιατί σαν εκτελεστής στο στούντιο και τις ζωντανές εμφανίσεις, με το ακορντεόν και το σαντούρι του, έχει συντροφεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του σύμπαντος του ελληνικού τραγουδιού.

Αυτός είναι και ο στόχος του δίσκου «Τάκης Σούκας – Πρώτη Φορά» που θα κυκλοφορήσει απ’ το Οgdoo Music Group και του οποίου δεύτερο promo single είναι το τραγούδι «Στο Αεροδρόμιο».

Η μελωδική γραφή του Τάκη Σούκα, ξεχώριζε και ξεχωρίζει, γιατί μεταξύ άλλων μετουσιώνει τα ακριβά και πολύπλοκα υλικά της σε άμεσα μεστούς, γοητευτικούς καρπούς.

Ο Τάκης Σούκας είναι βαθιά έντεχνος και λαϊκός συνάμα. Αντίστοιχη και η ερμηνεία της Γλυκερίας, φωνή – ψυχή, μοναδικά εκφραστική με συναίσθημα και μέταλλο αξιώσεων.

Οι στίχοι είναι του Κώστα Μπαλαχούτη, στιχουργού με δυνατές καταθέσεις τα τελευταία χρόνια που διακρίθηκαν και αγαπήθηκαν.

Καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα η ενορχήστρωση του Γιώργου Θεοδωρόπουλου, που βρίσκει στις περίτεχνες «πρώτες ύλες» του Τάκης Σούκα τις ατραπούς για να αναδείξει κι αυτός με τη σειρά του την ευφάνταστη δημιουργική του φλέβα.

Στο δίσκο «Τάκης Σούκας – Πρώτη Φορά» θα ακολουθήσουν και άλλες ηχηρές εκπλήξεις, από μεριάς των ερμηνευτών με την παρουσία κορυφαίων ονομάτων.

Τους στίχους της έκδοσης μοιράζεται με τον Κώστα Μπαλαχούτη ο Νίκος Αναγνωστάκης.

Share.