Το «Κανένας Μόνος» του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη νοηματική γλώσσα από μαθητές δημοτικού σχολείου

0

Το «Κανένας Μόνος» σε μια εκδοχή που θα δώσει πολύ δύναμη στον κόσμο που έχει ανάγκη να αισθανθεί τους στίχους του τραγουδιού.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου εμπνέονται από το καλοκαιρινό και γεμάτο αισιοδοξία τραγούδι «Κανένας Μόνος» του αγαπημένου καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη και μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον.

Όταν τα παιδιά κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία όλα φαντάζουν όμορφα και με ουσία.

Σκοπός της νοηματικής γλώσσας και επομένως των μαθητών είναι να μας δείξουν ότι η νοηματική αποσκοπεί στην εξάλειψη του χάσματος ανάμεσα σε ακούοντα και κωφά άτομα και στη δημιουργία γέφυρας αναμεσά τους. Με αυτόν τον τρόπο όλοι μπορούν να εισαχθούν στον κόσμο της επικοινωνίας.

Στο video συμμετέχουν οι μαθητές τη ΣΤ’ τάξης και η διαδικασία έγινε με τον δάσκαλο φυσικής αγωγής Βασίλη Περιστέρη, τη δασκάλα ειδικής αγωγής Αγγελική Τσαγρή, η οποία δίδαξε τη νοηματική γλώσσα στους μαθητές και τους υπολοίπους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Τη μουσική έχει επιμεληθεί φυσικά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Παντζή, ενώ στους στίχους δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα από την Ελεάνα Βραχάλη.

Μέσα από ένα ασπρόμαυρο video, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείο Αμαρουσίου, μας δίνουν το μήνυμα ότι «δεν είναι κανένας μόνος» και μας παρουσιάζουν το τραγούδι σε μια εκδοχή που θα δώσει πολύ δύναμη στον κόσμο που το έχει ανάγκη να αισθανθεί τους στίχους του τραγουδιού.

Γιατί όπως είπε και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, «η μουσική έχει τον τρόπο να γεφυρώνει όλες τις ανισότητες».

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

Share.