«Το Μπάνιο»: Ο Γιάννης Παπαγεωργίου σε ένα γλυκό και φωτεινό τραγούδι

0

Ένα τραγούδι γλυκό και φωτεινό και πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο ερμηνεύει ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου μας βάζει να ακούσουμε ένα ακόμα από τα τραγούδια που θα συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο album του.

«Το Μπάνιο» γλυκό, συγκινητικό, φωτεινό, χαμογελαστό και πρώτα απ’ όλα ανθρώπινο είναι η ιστορία που όλοι μας θα θέλαμε να ζήσουμε στη ζωή μας.

Οι στίχοι ανήκουν στον Γιώργο Μενέλαο Μαρίνο ενώ τη μουσική του τραγουδιού έχει γράψει ο ίδιος ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

«Ο Γιώργος Μενέλαος Μαρίνος είναι ένας ποιητής, ένας παραμυθάς, ένας τραγουδοποιός, ένας πεζογράφος, ένας κλόουν και πόσα ακόμα. Μια ζωντανή εγκυκλοπαίδεια και κινητή μνήμη του σύγχρονου πολιτισμού μας», σχολιάζει ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

«Μεγάλη μου χαρά και τιμή να δημιουργήσω ‘πάνω’ στη στιχουργική του έμπνευση, καυστική, αυτοσαρκαστική και ολοφώτεινη πάντοτε, σαν τον ίδιο, τον “λαϊκό ποιητή της Αίγινας”, προσθέτει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Papageorgiou (@giannis_papageorgiou89) στις

Ο Γιώργος Μ. Μαρίνος, ποιητής, τραγουδοποιός και παραμυθάς, έζησε και εργάστηκε για 38 χρόνια στη Δανία. Τελευταία ζει στην Αίγινα.

Έργα του έχουν κυκλοφορήσει στη Δανία και στην Ελλάδα (23 δίσκοι βινυλίου και 57 βιβλία) ενώ πολλά από αυτά μεταφράστηκαν και εκδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη.

«Μπήκε η αγάπη μου στο μπάνιο και την άλλη μέρα, τη μέρα είπε τα χρόνια πως περνούν, κι είδε με φόβο μια ρυτίδα πιο μεγάλη κι είπα: “Οι καθρέφτες μας αγάπη μου γερνούν”», τραγουδά ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

«Το Μπάνιο» κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από τη Minos EMI / Universal.

Share.