Lorde: Ακούστε το νέο τραγούδι «Stoned At The Nail Salon»

0

«Αυτό το τραγούδι γεννήθηκε από αυτό το συναίσθημα ότι δεν ήμουν πια στην ακμή μου», εξηγεί η Lorde.

Η Lorde παρουσιάζει με το «Stoned At The Nail Salon» το δεύτερο single από το νέο άλμπουμ της «Solar Power».

Το «Stoned At The Nail Salon» είναι ένα απαλό και λεπτεπίλεπτο τραγούδι που φέρει τις υπογραφές της Lorde και του στενού συνεργάτη της Jack Antonoff.

Αυτό είναι το δεύτερο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ της Lorde με το οποίο έρχεται σε επαφή το κοινό μετά το ομότιτλο τραγούδι του «Solar Power», που αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο και έδωσε τον τόνο για τα υπόλοιπα τραγούδια.

Η Lorde εξηγεί για το «Stoned At The Nail Salon»: «Αυτό το τραγούδι είναι ένα είδος βαθιάς σκέψης για τη στιγμή που μεγαλώνεις, αποκτάς οικογενειακή ζωή και απορείς αν έχεις πάρεις τις σωστές αποφάσεις».

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι που είναι περίπου στην ηλικία μου αρχίζουν να κάνουν αυτές τις ερωτήσεις και ήταν πολύ παρηγορητικό για μένα να γράψω αυτές τις σκέψεις, ελπίζοντας ότι θα ταυτιστούν μαζί τους και οι άλλοι. Χρησιμοποίησα αυτό το τραγούδι ως έδαφος για τόσες σκέψεις…», σημειώνει.

Ophelia Mikkelson Jones

Η Lorde αναλύει περαιτέρω την έμπνευση για το «Stoned At The Nail Salon» ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε στους θαυμαστές της.

«Άρχισα να το γράφω αυτό το τραγούδι τους πρώτους έξι μήνες αφού σταμάτησα την περιοδεία για το “Melodrama”. Ήμουν τόσο κουρασμένος μέχρι το τέλος, ήμουν τόσο απασχολημένη για τόσο καιρό και θυμάμαι στο τέλος εκείνης της περιοδείας να λέω στους ανθρώπους που ήξερα ότι “απλά θα πάω σπίτι και θα βαρεθώ” – γιατί είχαν περάσει δύο χρόνια από τότε που δεν είχαν ξανά να κάνω κάτι, βαρέθηκα να πηγαίνω από τον καναπέ στο ψυγείο και το λαχταρούσα αυτό», εξηγεί.

«Οι πρώτοι δύο μήνες ήταν απίστευτοι – έκανα ένα μπάνιο στις 10πμ και έτρωγα ένα κομμάτι κέικ! Βγαίναμε με τον Jimmy από την μπάντα μου για αυτά τα μεγάλα γεύματα τις Δευτέρες και πίναμε κρασί! Αλλά τελικά, φυσικά, άρχισε να εμφανίζεται η ανασφάλεια ότι αυτή ήταν η ζωή μου τώρα, ότι δεν ήμουν τιτάνας της μουσικής βιομηχανίας, αλλά κάποια που… μαγειρεύει, έβγαζε τον σκύλο της και έκανε κηπουρική», παραδέχεται.

«Άρχισα να βγαίνω εκτός εποχής σε επίπεδο κουλτούρας, δεν είχα το δάχτυλό μου σταθερά στο σφυγμό για πρώτη φορά στη ζωή μου και μπορούσα να νιώσω τον επόμενο γύρο των πρώιμων εφήβων που αρχίζουν να εμφανίζονται και ένιωσα ανασφάλεια ότι θα έτρωγαν το μεσημεριανό μου, να το πω έτσι. Δεν ήμουν πια στην ακμή μου; Αυτό το τραγούδι γεννήθηκε από αυτό το συναίσθημα», τονίζει.

Ophelia Mikkelson Jones

Η Lorde ήταν σίγουρη ότι έχτιζε μια όμορφη ζωή για τον εαυτό της, αλλά δεν ήταν σίγουρη αν αυτή η ζωή θα ικανοποιούσε το ίδιο διψασμένο και ατρόμητο άτομο που θα μπορούσε να διαλύσει μια σκηνή και να ταξιδέψει σε επτά ημέρες σε επτά χώρες.

«Τώρα ξέρω ότι όσο σκληρά προσπαθώ να τρέξω κοντά είτε μακριά σε μια τις πλευρές της ζωής μου και οι δύο αντικατοπτρίζουν αυτό που είμαι. Είναι ενοχλητικό να κινούμαι μεταξύ τους, αλλά αυτός ο διαχωρισμός είμαι εγώ», προσθέτει.

«Η δημιουργία αυτού του τραγουδιού ήταν ένα πραγματικό βήμα για να το αποδεχτώ αυτό. Είναι σχεδόν κωμικό ότι το έγραψα ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου η ζωή μου είναι πιο πολυάσχολη από ποτέ, το ηλεκτρονικό ημερολόγιό μου είναι γεμάτο από τότε που ξυπνάω μέχρι τον ύπνο και φυσικά ονειρεύομαι το μαγείρεμα και την κηπουρική και εξιδανικεύω για άλλη μια φορά το πράσινο γρασίδι…», αναφέρει.

«Ελπίζω να λατρέψετε αυτό το τραγούδι, και αυτή την πλευρά του άλμπουμ και ελπίζω ότι αν είστε κάποιοι που έχουν επίσης τη συνήθεια να ανατρέχουν σε μια βαθιά σκέψη και μετά να αμφισβητούν τον εαυτό τους ή να αποστασιοποιούνται, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι», καταλήγει.

Το νέο άλμπουμ «Solar Power» της Lorde θα κυκλοφορήσει από τη Universal Music στις 20 Αυγούστου.

Share.