Olivia Rodrigo: Έστειλε μήνυμα για τον εμβολιασμό των νέων από το βήμα του Λευκού Οίκου

0

«Κάνεις το εμβόλιο για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, τους φίλους σου και την οικογένειά σου. Ας εμβολιαστούμε!», ανέφερε η Olivia Rodrigo.

Η Olivia Rodrigo συνάντησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden στο Λευκό Οίκο για να βοηθήσει στην παράδοση ενός σημαντικού μηνύματος στους νέους σχετικά με την ανάγκη εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Μάλιστα η 18χρονη τραγουδίστρια ανέβηκε στο βήμα της αίθουσας τύπου του Λευκού Οίκου και απευθύνθηκε στο κοινό.

«Είμαι κάτι παραπάνω από τη τιμή και νιώθω ταπεινοφροσύνη που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να βοηθήσω να διαδώσω το μήνυμα σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού των νέων», είπε.

«Έχω δέος για το έργο που έχουν κάνει ο Πρόεδρος Biden και ο Δρ. Fauci και χαίρομαι που υποστηρίζω αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία», τόνισε η νεαρή τραγουδίστρια, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο και τον επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Κορονοϊού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε συζητήσει με φίλους και μέλη των οικογενειών μας, ενθαρρύνοντας όλες τις κοινότητες να εμβολιαστούν και να επισκεφτούν ένα κέντρο εμβολιασμού, το οποίο μπορείτε να κάνετε πιο εύκολα από ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη πόσους κέντρα διαθέτουμε και πόσο εύκολο είναι να τα βρείτε στο vaccines.gov», συνέχισε η Olivia Rodrigo.

«Σας ευχαριστώ Jen Paski (Γραμματέας Τύπου), που με υποδεχτήκατε σήμερα και σας ευχαριστώ που βοηθήσατε να μοιραστούμε αυτό το σημαντικό μήνυμα. Το εκτιμώ τόσο πολύ», κατέληξε.

Μετά τη σύντομη ομιλία της, στο λογαριασμό του Joe Biden στο Instagram αναρτήθηκε άλλο ένα μήνυμα από την ανερχόμενη pop star.

«Είμαι η Olivia Rodrigo και σήμερα βρίσκομαι στον Λευκό Οίκο για να συναντήσω τον Πρόεδρο Biden και τον Δρα Fauci επειδή είναι τόσο σημαντικό να εμβολιαστούμε όλοι. Δεν έχει σημασία αν είσαι νέος και υγιής, κάνεις το εμβόλιο για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, τους φίλους σου και την οικογένειά σου. Ας εμβολιαστούμε!», τόνισε η τραγουδίστρια.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η επίσκεψη της Olivia Rodrigo αποτελεί μέρος μιας «συνεχιζόμενης προώθησης του εμβολιασμού περισσότερων νέων» μέσω των κοινωνικών δικτύων και των διασημοτήτων με επιρροή.

Εκτός από τη σύντομη εμφάνισή της στην αίθουσα τύπου του Λευκού Οίκου, η Olivia Rodrigo γύρισε επίσης βίντεο στα οποία εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι νέοι, αλλά και βίντεο με απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

Ενώ τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί στις ΗΠΑ καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται, η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, ιδίως μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα έχουν αυξηθεί και οι ομοσπονδιακοί λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού σε πολλές πολιτείες.

Μέχρι σήμερα, 159,7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19, σύμφωνα με το CDC, ενώ 184,5 εκατομμύρια έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Ανάμεσα στους νέους, το 56,3% του πληθυσμού που είναι τουλάχιστον 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 58,9% του πληθυσμού που είναι τουλάχιστον 18 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Ο Δρ. Fauci δήλωσε στο MSNBC την Τρίτη ότι ο αντίκτυπος της Olivia Rodrigo ως «πολύ δημοφιλής προσωπικότητα μεταξύ των νέων» με «τεράστιο αριθμό οπαδών» είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή του Προέδρου Joe Biden να να επιστρατεύσει «αξιόπιστους αγγελιοφόρους» που θα διαδώσουν το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού για τον COVID-19.

Share.